EB-Video

PRIS !

OBS: Hard-disk / Minnepinne kommer alltid i tillegg.

Pris oppgitt i pris-sammenligningen, er alltid det rimeligste alternativet, og det kan fort bli dyrere hos flere av aktørene.

Iflg. prislisten har EB-Video en pris pr. meter film på kr. 4,40,-.  Det gir en pris på kr. 1.060,- for overføring av 1 time film. I TILLEGG TIL METERPRISEN KOMMER ET OPPSTART-GEBYR PÅ KR. 625,-, og prisen for overføring av 1 time film kommer da opp i kr. 1.685,- under forutsetning av at du har skjøtet filmene sammen på store spoler. Det gir en effektiv meterpris på kr. 7,66 for Dobbel 8mm og kr. 6,13 for Super 8mm, vesentlig høyere enn kr. 4,40,-.    Leverer du filmene på småspoler, vil det tilkomme kr. 530,- for skjøting av disse. Totalt vil da overspilling av 1 time 8mm film i SD (Standard Definition: 720 x 576) koste deg kr. 2.215,-.

 EB Video opererer med en pris pr. meter film, og det betyr at du bare betaler for den mengden film som faktisk blir scannet. Det er en stor fordel for deg som kunde, men hos EB Video får du dessverre et ekstra «startgebyr» på kr. 625,- noe som fører til at effektiv meterpris blir høyere. Ettersom EB Video har pris pr. meter, innebærer det også at prisen pr. time film for 16mm blir vesentlig høyere enn for 8mm fordi 16mm bildet er større enn 8mm, og følgelig trengs det lenger «filmstrimmel» for å få  plass til samme antall bilder.

 Etter det som fremgår av firmaets nettside, overfører firmaet kun 8mm film i SD ( Standard Definition: 720 x 576) De overfører IKKE til HD ( High Definition: 1920 x 1080), og heller ikke 16mm.


UTSTYR !

FlashScan 8

EB Video benytter en FlashScan-8 til overføring av film til DVD eller tape-baserte videoformat som VHS, Betacam m.m. som er analoge format, eller til mini-DV, DV-Cam etc.  Alle er format som i dag er svært lite aktuelle som lagringsmedier for digitalisering av film. Alt lagres i SD (Standard Definition  720 x 576). I dag, hvor stort sett alle har en Widescreen flatskjerm med full HD-oppløsning (High Definition 1920 x 1080), er Standard oppløsning et dårlig alternativ.

FlashScan-8 ble introdusert på begynnelsen av 2000-tallet, og var en «revolusjon» da den kom på markedet. For første gang kunne man anskaffe seg en maskin for profesjonell scanning av 8mm film til en overkommelig pris.  Som nevnt ble maskinen introdusert på begynnelsen av 2000-tallet, og MWA har forlengst introdusert nyere maskiner, som f.eks. FlashTransfer Choice. Ettersom High Definition var lite aktuelt da FlashScan-8 ble introdusert, ga den kun SD-filer, og man får i dag rimeligere maskiner med full HD-oppløsning, progressiv scanning etc. og som gir vesentlig bedre kvalitet.


LOGO 2 SMALL

Digital Audio & Video Transfer Services